A 9/2000. (VIII.4.) SZCSM rendelet alapján a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséhez minősített szakmai tanfolyam

A program engedélyszáma:

A minősítés érvényességi ideje: 2023. március 31.
Továbbképzési pontérték: 32

A továbbképzés programja

Az egészségügy és a szociális szféra, ezen belül is különösen a személyes gondoskodást végzők munkája, de minden olyan terület, ahol a másokkal való kapcsolat a domináns, önmagunkra való különleges odafigyelést igényel. Ezeken a területeken „nagylelkűen szolgálni”, mások fizikai és szellemi jól-létért tenni csak akkor tudunk, amikor a saját állapotunk stabil, amikor kiegyensúlyozottak, elégedettek vagyunk.  „Mindig csak az állapotunknak megfelelően tudunk adni.”

Ez a program ennek az állapotnak a megteremtéséhez és fenntartásához mutat és ad gyakorlati tapasztalatokat és módszereket, amelyek folyamatos és következetes alkalmazása az állapotunkat stabilan tartja, javítja a közérzetünket és a körülöttünk lévő atmoszférát, növeli az erőnlétünket és egyre megértőbbé tesz, mind önmagunk, mind mások vonatkozásában.

A tréning során azokra a legfontosabb értékekre (béke, öntisztelet, alázat, felelősség, szabadság, szeretet és tolerancia, stb.), kompetenciákra hívjuk fel a résztvevők figyelmét, amelyek helyes értelmezése és használata, vagy nem használata a legnagyobb hatással vannak az életünkre. Egyszerű módszerek és gyakorlatok segítenek a felismeréshez, tapasztalatok szerzéséhez és így megnő a lehetőségünk arra, hogy a szavaink, a tetteink, a viselkedésünk, a hozzáállásunk egyre jobban csak a bennünk lévő jót, értékest tükrözze.

A program célja

Gyakorlati módszereket és eszközöket mutatni és gyakoroltatni a személyiség helyes irányú fejlődéséhez/ kibontakozásához.

A tréninget egészségügyi dolgozók, valamint pedagógusok számára ajánljuk.

Képzés szakmai vezetője

Dr. Simon Lajos, egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta

Előadók

Fried Zsófia, a Living Values nemzetközi trénere, a Belső Értékeinket Kibontakoztató Egyesület elnöke, tanár

Kapcsolattartó

Veress Aletta
kepzes@moravcsikalapitvany.hu

A képzés időpontjai

2022. március 5-6. (szombat-vasárnap) 10:00-14:30
2022. március 19-20. (szombat-vasárnap) 10:00-14:30
2022. április 2-3. (szombat-vasárnap) 10:00-14:30

Óraszáma

30 óra (gyakorlat)

Képzés helyszíne

Moravcsik Alapítvány Oktató Központ
1083 Budapest, Kálvária tér 16.

A továbbképzés teljesítésének feltételei

A kapott házi feladatok elvégzése

Hiányzás max. mértéke a teljes óraszám 10 %-a.

Részvételi díj

2.000,-Ft/óra

Összesen: 60.000,- Ft

A képzés díját kérjük, a Moravcsik Alapítvány 10200902-32710870 számú bankszámlájára átutalni.

A közleménybe kérjük, tüntesse fel a “BURNOUT” kifejezést és a résztvevő nevét.

Jelentkezés

Jelentkezéshez kérjük, IDE KATTINTVA töltse ki az elektronikus jelentkezési lapot.

A képzés min. 12 fő jelentkezése esetén indul, a résztvevők max. létszáma 20 fő.

Photo by SHVETS production from Pexels