A Moravcsik Alapítvány közhasznú szervezet célja a lelki betegségek megelőzése, a pszichoszociális fogyatékossággal élők rehabilitációja, valamint a társadalom mentálhigiénéjének javítása. Az Alapítvány a stratégiája kidolgozásánál figyelembe vette az „Európa 2020 Stratégia” ajánlásait, valamint az Országos Fogyatékosságügyi Program (2015–2025.) alapelveit. Évek óta végezzük a pszichoszociális fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű (mmk) munkavállalók foglalkozási rehabilitációját.

MAGDOLNA – ORCZY NEGYED SZOCIÁLIS VÁROSREHABILITÁCIÓS PROGRAM-ban( (azonosító szám: VEKOP-6.2.1-15-2016-00013) konzorciumi partnerként résztvevő Moravcsik Alapítvány célja az akcióterületen lakók munkaerőpiaci helyzetének javítása, valamint a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedés esélyének növelése, az elhelyezkedési nehézségek megkönnyítése.

Az Alapítvány Budapest 1089. Kálvária 16. és 19. szám alatt kívánja beruházás/felújítás követően minimum 30 fő pszichoszociális fogyatékkal élő megváltozott munkaképességű munkavállaló fejlesztő képzését megvalósítani a nyílt munkaerő-piacon történő munkavállalás és munkahelymegőrzés elősegítése céljából 2021 évig.