Partnerek

A projekt a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt, Fogyatékos személyek helyi, regionális és országos szervezeteinek szakmai programjainak támogatása (kód: FOF2016) elnevezésű pályázat keretében valósul meg.

A projektben négy, egymással összefüggő eseményt valósítunk meg, a tehetség kutatás és gondozáshoz kapcsolódóan:

1. PsychArt24 - kiállítás
  2. Keddi Kreatív - foglalkoztatás, fejlesztés
  3. Ki Mit Tud? Tehetségkutató verseny
  4. Tehetséggondozás a fogyatékossággal élők körében című konferencia

Két esemény, a "Keddi Kreatív" napok és az országos Ki Mit Tud? vetélkedő a tehetségek megmutatkozásának és gondozásuknak, támogtásuknak nyújt keretet és lehetőséget. A két esemény eredményeinek, disszeminálása másik két projekt eseményen – kiállítás és konferencia -  történik.

Ezeken mutatjuk be az elkészült alkotásokat és a tehetséggondozással kapcsolatos tapasztalatainkat a szakma véleményformáló képviselőinek és az érdeklődő nagyközönségnek.

Célunk a programban résztvevő pszichoszociális fogyatékkal élő, tehetséges személyek önbizalmának, önértékelésének erősítése, annak érdekében, hogy támogatást kapjanak, a szűkebb és tágabb környezetüktől, és ne vesszenek el a társadalom stigmatizáló szegregációjában.

A projekt célcsoportját nemcsak a pszichoszociális fogyatékossággal élők képezik, hanem a klienseinkkel együtt alkotó művészek, családtagok és a klienseinkkel kapcsolatba kerülő szűkebb társadalmi és lakókörnyezetben élők is.  Tudatosan a kultúrán, művészeten keresztül törekszünk a fejlesztésre, tehetséggondozásra és a társadalom érzékenyítésére, az esélyegyenlőség és a társadalmi tolerancia erősítésére.

Média megjelenések:

Semmelweis Hírek (2017.04.06.) - Segítettből segítő: Ki mit tud?-ot rendeztek a mentális betegséggel élőknek

Mediaklik.hu Kossuth Rádió (2017.04.06.) - Közelről magazinműsor (kb. 2/3-tól)

EchoTV (2017.03.30.) - Kibeszélő (1. interjú)

Mediaklik.hu MTVA M1 (2017.03.27.) - Ma délelőtt magaizműsor (09.05 perctől)

Bipoláris világ (2016.11.27.) - 7. PsychArt24 Művészeti Maraton