A nemzeti erőforrás miniszter 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet  és ennek 2/2013. (I. 2.) EMMI rendelet szerinti módosítása a szakorvosok  folyamatos továbbképzéséről alapján, minden szakorvos köteles részt venni folyamatos szakmai továbbképzésen.

A továbbképzési időszak teljesítéséhez szakképesítésenként:

• kötelező szintentartó továbbképzésen,
  • szabadon választható elméleti továbbképzésen és
  • gyakorlati továbbképzésen kell részt vennie.

A szakorvosoknak egy továbbképzési időszak alatt szakképesítésenként legalább 250 pontot kell teljesítenie.

Egy évben szakképesítésenként 100 pontnál több elméleti pontérték nem ismerhető el. Egy továbbképzési időszakból a következő időszakba legfeljebb 50 – a továbbképzési időszak utolsó évében szerzett – továbbképzési pont vihető át. Az így átvitt pontérték szabadon választható elméleti pontként kerül elismerésre.

Felnőttképzési tevékenységeinkhez az alábbi kapcsolódó szolgáltatásokat kínáljuk:

Előzetes tudásszint felmérés
Célja: Segíteni a jelentkezőt azzal, hogy dokumentáljuk azt a tudást, tapasztalatot és képességeket, amelyeket a korábbi tanulmányai és munkavégzése során élettapasztalatként szerezett.
A szolgáltatás igénybevétele díjmentes.

Képzési szükségletek felmérése, képzési tanácsadás
Célja: Segítséget nyújtani a jelentkező számára a felnőttképzési programok kiválasztásában, döntése meghozatalában.
A szolgáltatás igénybevétele díjmentes.