A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria 2010 óta rendezi meg nagy volumenű alkotó programját, a PsychArt 24 Művészeti Maratont. Az esemény jellegzetessége, hogy a résztvevők, mentális betegséggel élők és mentálisan egészségesek egyaránt, 24 órán keresztül, kötetlen módon együtt alkothatnak, lehetőséget biztosítva a személyes tapasztaláson, élményen alapuló szemléletváltozásra. A PsychArt 24 az Alapítvány egyik sikeres antistigma programja. A közösségépitő jellegén túl a résztvevők évente több száz képet hoznak létre, melyekből – a művészeti zsűri válogatása alapján – minden decemberben kiállítás és képvásár nyílik a Galériában.

A jelenlegi járványügyi helyzetben a résztvevők egészségét és a program kötetlen jellege megtartásának kérdésességét szem előtt tartva, hosszas egyeztetéseket követően, a festőmaraton szervezőbizottsága, a résztvevő intézményekkel – Moravcsik Alapítvány, Budapest Art Brut Galéria, Debreceni Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, Szegedi Tudományegyetem Pszichiátriai Klinika – közösen úgy döntött, hogy idén sajnálatos módon nem tartja meg az eseményt, hanem elhalasztja. Az új dátum:

2021. szeptember 24-25.

Szeretnénk megköszönni a rengeteg biztatást és támogatást, amit kaptunk, öröm látni, milyen összetartó közösség alakult ki az évek folyamán a PsychArt 24 körül. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis a jövő évi esemény előkészületei már most megkezdődtek: 2021-ben három helyszínen, sok meglepetéssel és új programokkal fog bővülni a Művészeti Maraton.

Várunk mindenkit szeretettel jövőre!