A tehetség olyan kincs, ami sokszor rejtve marad. Keresni kell, és segíteni, ha rátaláltunk. 2011 óta működő programunk lehetőséget nyújt a pszichoszociális fogyatékossággal élőknek tehetségük, értékeik megmutatására a kreatív kifejezés legkülönbözőbb területein.

A Moravcsik Alapítvány által útjára indított Ki mit tud? országos tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedőnek a jelentkezők nagy száma miatt idén négy területi elődöntője van: 2020. március 5. Eger, márc. 20. Mohács, ápr. 3. Sopron, ápr. 17. Budapest. A vetélkedőre határon túli jelentkezőket is várnak, az országos döntő Budapesten lesz, 2020. május 4-én a Ferencvárosi Művelődési Központban.

A Ki mit tud? tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedőre egyéni vagy csoportos, max. 6 perces produkcióval nevezhettek pszichoszociális fogyatékossággal élők. A produkció lehet vers- vagy prózamondás, ének, zene, tánc, színjátszás, paródia, vizuális művészet, kézművesség.

A tavalyi vetélkedő legjobb képzőművészeti alkotásaiból februárban nyílt kiállítás a BAB (Budapesti Art Brut) Galériában, és március 27-éig látogatható.

Itt valóban a részvétel a fontos!

A vetélkedő, illetve Moravcsik Alapítvány kiemelt célja a művészeti értékteremtésen keresztül lebontani a társadalomban létező stigmatizálást és előítéleteket.

A Ki mit tud? a felkészülés során lehetővé teszi a(z elmúlt évek tapasztalatai alapján sok esetben kiemelten tehetséges) résztvevők számára az egyéni készségek, képességek fejlesztését.

Jubileumi Nívó-díj

Mivel ez már a 10. Ki mit tud? tehetségkutató és tehetséggondozó vetélkedő pszichoszociális fogyatékossággal élők számára, a szervező Moravcsik Alapítvány szeretné méltóképpen elismerni a kimagasló eredményt nyújtó tehetségeket. Azok a csoportok és egyéni fellépők, akik az évek során az országos döntőkön 3 alkalommal nyertek arany minősítést, megkapják a „Nívó-díjas művész” címet.

A Ki mit tud? védnökei dr. Balázs Judit, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke, Benedek István Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság vezetője és Szili-Darók Ildikó józsefvárosi alpolgármester.